Premium Xeno - Roolipelifantasiaa & vaihtuvaa kattausta

Tapsa

Aktiivijäsen
Aloittaja
Viestit
2
Reaktiopisteet
3

24jAz

Uhkarohkeaa tarjontaa joka makuun! (*)
pelaa.xeno.fi * 1.16.5+

Xeno on täällä taas!

Vuosien takaa se alkaa – nimittäin Xenon tarina – ja nyt on tullut jälleen hetki ilmaista olemassaolostamme vanhoilla hyviksi havaituilla menetelmillä. Xeno on kokoelma muuntuvia, rakentuvia ja vaihtuvia Minecraftin päälle rakennettuja pelimaailmoja, joita toisaalla myös kutsutaan pelimuodoiksi. Olemme siis eräänlainen palvelinverkko!

Siinä missä Xeno vuonna 2016 oli rakentuva parin harrastajan sivuprojekti-survival, nyt se on useiden kymmenien harrastajien viilaama ja rakentama kokonaisuus kaikenlaista hauskaa!

*) Tärkeä huomio! Ennen lukuisten "Mutta kun eihän tämä ole vielä edes valmis!!1" -viestien postaamista ketjuun haluan huomauttaa, että tämän projektin keskuudessa ei tunneta sanaa "valmis". Xeno on jatkuvasti kehittyvä hanke, ei missään nimessä siis valmis kokonaisuus, ei nyt eikä luultavasti tulevaisuudessakaan. Ei ole siis mitään syytä olettaa, että Xenosta löytyisi puolen tusinaa parissa päivässä kasattuja liukuhihnapelimuotoja täysin identtisinä kilpailevien palvelimien kanssa, joita sitten esiteltäisiin "valmiina kokonaisuutena".


Mitä tarjottavaa meillä on?

KUNINGASKUNTA 2.0RoolipelipalvelinAlkuperäiseen Xenon ulkopuolella aloitettuun roolipelifantasiaan on tulossa viimein jatkoa! Uutta roolipelimaailmaa ovat olleet mukana suunnittelemassa suomalaisen roolipelipalvelinkulttuurin konkarit (muiden joukossa mm. Raistlin_Majer3, Keksistinen, Tubaaja, ja monia muita nimiä). Toisin kuin KK1, tällä kertaa kyse on todella oikeasta roolipelimaailmasta, jossa on yhteiskuntajärjestys, läänitys, upea lainsäädäntö, sekä ennen kaikkea täysin kustomoitu tekninen toteutus.

Kuningaskunnan kartta on kustomoitu ja hienosäädetty viimeistä notkelmaa ja valumajälkeä myöten karttureiden toimesta. Pelaaminen ei vaadi modeja, sillä pelkän resurssipaketin ja nokkelan teknisen toteutuksen avulla olemme saaneet aikaiseksi paljon hauskaa ja mielenkiintoista: täysin kustomoituja palikoita ja tavaroita (jotka eivät poista mitään olemassaolevia tavaroita pelistä), malmeja, kaivosmaailmoja, monstereita, työkaluja, erikoisia kasvu- ja kasvatusmekaniikkoja...ja lista jatkuu! Palvelin on rakennettu myös alusta alkaen tehokkuus ja optimointi mielessä: KK:n pohjaversio on 1.16.5, ja palvelin pyörii kuin rasvattu.

Kuningaskunta on pyritty suunnittelemaan kaikentasoisille roolipelaajille. Pelimaailman eri lääneissä pelataan eri tasoista roolipeliä. Mistään normaalista survival-palvelimesta ei kuitenkaan ole kyse – et siis voi tulla paikalle ja lähteä suoraan pöpelikköön rakentamaan omaa pikku multamökkiäsi!

LUMISOTA (aukeaa myöhemmin tänä vuonna) – Leikkimielinen talviteeman ympärille keskittyvä PvP-pelimuoto – Lumisota on yksi Xenon kausittain vaihtuvista "kattauksista". Tule vapaalle areenalle, pyörittele lumipalloja, kerää palkintoporkkanoita ja heittele tiesi top-listan kärkeen! (Lumisodan avautumisesta lisätietoja Xenon Discordista!)

LUOVA NURKKIS (aukeaa myöhemmin tänä vuonna) – Luovan pelitilan palvelin – Nurkkiksen luovaa pelimaailmaa voi kätevästi käyttää vaikkapa rakennuskokeiluihin, omien pienten seikkailuplottien luomiseen, rakennuskilpailujen järjestämiseen ja niihin osallistumiseen. (Luovan Nurkkiksen avautumisesta lisätietoja Xenon Discordista!)

VANILJA (whitelistattu)Whitelistattu vanilla-survival – Vanilja on nimensä mukaisesti...vanilla. Tältä whitelistatulta alapalvelimelta ei löydy mitään tarpeettomia lisäosia. Vaniljaan pitää hakea mukaan erikseen, ohjeet löytyvät Discord-palvelimeltamme. Vanilja on hyvän mielen palvelin, jonka säännöt ovat yksinkertaiset.

KERHO – Tapahtumapalvelin hulluimmille tempauksille – Jos osallistuit aiemmin tänä vuonna Tubun "100 pelaajaa vs. tubettajat" -tempaukseen, olet jo käynyt Xenossa! Kerho on tapahtumille ja tempauksille tarkoitettu alapalvelin. Toteutamme mielellämme erilaisia tapahtumia ja tempauksia Kerhossa. Ideoiden kanssa voi lähestyä Xenon tiimiläisiä esimerkiksi Discordissa – olit sitten vasta Minecraftin pariin päätynyt pelaaja, vuosia pelannut mediavaikuttaja tai vaikka itse Joulupukki :)


Sananen Xenon arvoista ja tavoitteista

Harrastuksen, hauskanpidon ja yhteisöllisyyden tähden
– Xeno ei ole rahantekoväline. Projekti pyörii vapaaehtoisvoimin, eikä sen olemassaolon syy ole rahastaminen, julkisuuden kerääminen, kilpailijoille keskisormen näyttäminen tai pyrkimys päätyä kotimaan markkinoiden suosituimmaksi palvelimeksi. Palvelimen olemassaolon tausta-ajatuksena on tuottaa hauskoja pelihetkiä ja toimia kehityksellisen ja luovan itseilmaisun alustana.

Avoimuus, rehellisyys ja reilu kilpailu – Pyrimme pitämään julkisen toimintamme mahdollisimman reiluna ja neutraalina. Kaikki tiimissämme ovat sitoutuneet yhteisiin arvoihimme ja tavoitteisiimme ja reiluun kilpailuun yhteisillä Minecraft-palvelinmarkkinoilla.

Tekninen toimivuus ja saavutettavuus – Xeno pyrkii olemaan teknisesti toimiva ja innovatiivinen palvelin. Yritämme parhaamme mukaan tehdä innovatiivisia hyödyllisiä ratkaisuja niin pelissä kuin sen ulkopuolella.

Asiallinen ja kaikkia kunnioittava toiminta – Xeno on oikean elämän politiikasta, uskonnoista ja aatteista vapaa palvelin. Meillä on nollatoleranssi diskriminaation, häiriköinnin, poliittisen vaikuttamisen sekä aatteellisen ja uskonnollisen sisällön julkaisemisen ja jakamisen osalta.

Tämän listauksen tarkoitus on pyrkiä tuomaan esille suomalaisessa Minecraft-palvelinkulttuurissa esiintyviä epäkohtia ja asenteita, jotka toisinaan aiheuttavat täysin palikkapeliin kuulumatonta kärhämää joka vie peli-ilon pois .


Milloin Xeno aukeaa kokonaan?

Eniten aikaa Xenon kehityksessä on kulunut Kuningaskunnan roolipeliyhteiskunnan pystyttämiseen. Työtä sen parissa on nyt tehty jo yli puolitoista vuotta. Vankkumaton pyrkimyksemme on kuitenkin saada palvelimen muu pelitarjonta laajenemaan ennen vuodenvaihdetta!


Mutta kun, mutta kun!!1

Etkö vakuuttunut yllä olevasta kohtalaisen lyhyestä listasta? Ei hätää! Voit tutustua toimintaamme tarkemmin näiden linkkien kautta:

Kotisivut

Discord

Kuningaskunnan wiki


Tervetuloa mukaan!
pelaa.xeno.fiKuvakokoelma
(Toistaiseksi kuvat ovat pääsääntöisesti Kuningaskunnasta ja muista Xenon jo avatuista pelimaailmoista – lisää ja laajemmin on tulossa!)

9O0S3
gnwOP
LmbQL
UtO0F
qpiCt
MGFNM
xP9V5
3AtqS