Skript vai Java

Kumpi

 • Skript

  Äänet: 6 28,6%
 • Java

  Äänet: 14 66,7%
 • En tee juttuja mineen

  Äänet: 1 4,8%

 • Äänestäjiä yhteensä
  21

Raikas

Enderkristalli!
Aloittaja
Viestit
36
Reaktiopisteet
34
Tämä ikuisuuskysymys saa nyt jatkaa tännekkin.
Tästä on Minecraft foorumeilla kinasteltu niin ja näin. Itse tykkään Javasta enemmän, ja huomannut että Skripti jää kakkoseksi. Tässä ketjussa saat kertoa mielipiteesi ja kinastella. Kiitos.
 
 • Tykkää
Reaktiot: korho

Sinner

Weeb
Kultajäsen
Viestit
12
Reaktiopisteet
15
Miks tätä pitää ees kysyä, suosittu tapa farmata vastauksia monella foorumilla. Molemmilla Javalla ja Skriptillä on omat hyvät ja huonot puolensa, eikös sitä vois jättää siihen?
 

Zoltus

Hassuttelija
Viestit
3
Reaktiopisteet
4
Java on paljon nopeampi, mutta monimutkaisempi. Skript sopii niille jotka haluaa tutustua koodauksen ns logiikkaan. Oikeaa sanaa en keksinyt. Pidemmän päälle jos servu menestyy niin skript ehdottomasti iso ei, koska syö turhaan tehoja ja hitaampi suoritusaika. Eli skript siedettävää priva servuilla&pikku servuilla.
 
 • Tykkää
Reaktiot: korho ja Sinner

videosambo

Kultaa
Viestit
17
Reaktiopisteet
18
Ihan sama mikä foorumi, joku aina haluaa aina aiheuttaa pas*a myrskyn tällä aiheella, mut siis joo. Java on parempil.
 

korho

Allapitäjä
Ylläpitäjä
Viestit
122
Reaktiopisteet
62
D4002E02-17D4-48F1-AE0F-3119BF498AEB.jpeg

Jätän tämän tähän ja totean, että molemmilla saa tehtyä asioita.

Jos kuitenkin tarkkaan ajatellaan, niin Skripti on tehty javalla. Skriptissä on bugeja, spigotissa on bugeja. Valitsetko vain spigotin bugit vai sipigotin JA skriptin bugit. (Ei välttämättä nyt mutta joskus niitä bugeja on ohjelmassa kuin ohjelmassa.)

Kuitenkin niin kuin aiemmin sanottu, Skript on hyvä aloituskohta. En mäkään olisi saanut aikaiseksi Javan kokeilua, jos en olisi Skriptillä opetellut jotain säätöä ensin, tulee ymmärrys eventeistä. En siis tällä tarkoita, että skript on kaikille must have, mutta mun kokemuksella mulle oli.

Ps: en siis vieläkään ole saanut aikaiseksi javaa, vaikka haluaisin. Toisaalta en ole myöskään jaksavainen Minecraftin pelaamiseen tällä hetkellä. Muu säätö kyllä innostaa.

Pps: mulla ei ole mielipidettä / en osaa päättää skript vs java. Skriptillä nyt teen, koska sillä osaan ja se on helpompi (reload :))

Ppps: pakko tästä on kai täälläkin keskustella. Ei sille mitään voi.
 
 • Tykkää
Reaktiot: JuuuJuuu ja Jokni

LeShroomz

Smaragdia!
Viestit
28
Reaktiopisteet
8
Itse en ole Javaa käyttänyt kuin kerran ja silloinkin meni sormi suuhun. Skriptiä nyt käyttänyt projektini kanssa kun se helpoin ja loogisin omille kultakalan aivoille on. Varmaan jossain kohtaa tutustun siihen Javaan ja plugineiden koodailuun kun seinä tulee vastaan Skriptissä. Itse kuitenkin Skriptinkin kanssa vielä monta nurkkaa tutkimatta.
 

Zikke

Minecraft-ahmattilainen
Viestit
6
Reaktiopisteet
2
Vastaan nyt tlleen 100 vuotta myöhässä (xD), mutta Java on parempi. Tietysti onhan se monimutkaisempi, mutta silti parempi. Skript on hyvä aloittelijoille, koska se on hyvin simppeli "koodikieli". Skriptillä ei edes voi tehdä kaikkea mitä Javalla on mahdollista. Myös Skript tarvitsee miljoona Depedencyä, jotta sillä saa asioita tehtyä.
 
 • Tykkää
Reaktiot: korho

7Gv

Hassuttelija
Viestit
4
Reaktiopisteet
6
Toinen on hyvin karkeasti määriteltynä objektiorientoitunut ohjelmointikieli, toinen sen pohjalla toimiva abstraktio Minecraftin palvelinohjelmiston kanssa vuorovaikuttamiseen. Abstraktio tuo aina mukanaan omat kustannuksensa. Paras lienee se, mikä parhaiten soveltuu yksilölliseen käyttötarkoitukseen.

En henkilökohtaisesti pidä näitä kahta varrattavissa olevana yleisellä tasolla. Asia on eri, mikäli eristetään jokin erityinen käyttötarkoitus ja sen vaateet.
 
 • Tykkää
Reaktiot: korho

Keksistinen

Hassuttelija
Viestit
1
Reaktiopisteet
0
Molemmilla on hyvät puolensa. Skripti on yksinkertaisempi ja nopeampi tapa skriivata jokin ominaisuus. Skriptillä ei kannata missään nimessä tehdään mitään isompia ominaisuuksia palvelimelle, koska se on aivan hirveää säätöä ja bugien kanssa tappelemista. Oon vasta ihan västikään tutustunut Javaan mutta huomasin että se on ehdottomasti paljon monipuolisempi isoihin ja monimutkaisiin projekteihin. Ei tarvitse tapella skriptin kummallisuuksien kanssa kun antaa vaan palaa ja se toimii (Melkein aina) + Minecraftin versiopäivityksien yhteydessä päivitettävyys on helpompi kun kaikki ei mee ihan paskaksi.